17-3412 - Voor Meander Medisch Centrum zoeken wij een ICT Manager

Amersfoort

- een gedreven verandermanager die de innovatieve ambities van Meander helpt realiseren -

Organisatie:
Meander Medisch Centrum is een topklinisch ziekenhuis en is lid van de Samenwerkende Topklinische opleidings Ziekenhuizen (STZ).
Bij Meander Medisch Centrum werken ruim drieduizend professionele medewerkers, tweehonderd medisch specialisten en tientallen vrijwilligers. Ze delen met elkaar de ambitie om elke dag de beste zorg te leveren. Iedere patiënt kan rekenen op klantvriendelijke, deskundige en betrouwbare zorg. Meander Medisch Centrum is een van de beste ziekenhuizen van Nederland volgens het jaarlijkse onderzoek van Elsevier (2015). 
Het ziekenhuis heeft locaties in Amersfoort, Baarn, Barneveld, Leusden en Nijkerk. De mensen van Meander bieden zorg aan de ruim 320.000 inwoners in de regio. Zij doen dat in afstemming en samenwerking met onder meer huisartsen, verpleeg- en verzorgingstehuizen en de zorgverzekeraars.
Meander Medisch Centrum is NIAZ geaccrediteerd en levert hiermee aantoonbaar kwaliteit.

 

De functie:
Als ICT Manager ben je verantwoordelijk voor het operationeel en tactisch ICT-beleid binnen Meander Medisch Centrum, een en ander in nauwe samenwerking met de ICT Architect en Information Security Manager.
Het Meander MC en de stafdienst Informatisering en Automatisering is ambitieus, innovatief en wil hierin voorop (blijven) lopen.

Vanzelfsprekend zorg je voor een stabiele continuering van de "running business", zowel binnen I&A als richting het ziekenhuis. Het primaire proces dient op orde te zijn.

Daarnaast krijgt de ICT Manager voor de komende twee jaar de volgende opdracht:

Deze transitie vraagt om een stevige (verander-)manager die wordt getriggerd om de ambitieuze plannen van Meander en de afdeling I&A te realiseren. Een innoverende en inspirerende manager die het verschil gaat maken, in staat is om de transitie vorm te geven aan de hand van duidelijke opdrachten en de veranderkracht die dat moet opleveren binnen de organisatie, ook daadwerkelijk te borgen.


Functie eisen:


Meer informatie:
Gezien de transitie waar de organisatie voor staat betreft het een termijnmanagement opdracht voor de duur van drie tot vijf jaar.
De functie wordt beloond conform de CAO Ziekenhuizen op een niveau van maximaal schaal FWG 70 (€ 6.113,- bruto p/mnd). Op basis van fulltime werken, exclusief vakantietoeslag (8%) en eindejaarsuitkering (8,33%).
Er wordt in eerste instantie een contract geboden voor de duur van een jaar, vervolgens een contract van maximaal drie tot vier jaar (termijnmanagement opdracht).

Voor meer informatie over deze vacature kun je bellen met Robert van Vlijmen, adviseur van Brederijn 3.0, via 06 13 247225; voor het opvragen van het Functie Analytisch Rapport (FAR) kun je contact opnemen met Helene van Zanten via 0344-606941.
Een assessment maakt in de selectiefase onderdeel uit van de werving en selectieprocedure.

Je kunt je belangstelling voor deze functie kenbaar maken door toezending van een CV met motivatiebrief via onze website door middel van de knop 'Reageren'  bij deze vacature.
De sluitingstermijn van de werving is op 27 augustus a.s. Na deze datum zal je sollicitatie pas officieel in behandeling worden genomen. Op basis van een brieven- en CV-selectie vinden de eerste selectiegesprekken plaats op 4 en 5 september a.s. bij ons bureau. Indien je hiervoor wordt uitgenodigd, zullen wij je hierover benaderen. Een vervolgafspraak (“klikgesprek”) met de opdrachtgever is gepland op 13 september a.s. Eventuele gesprekken met advies- en selectiecommissie bij de opdrachtgever staan gepland op 20 september 2017.
Omdat deze data kort na elkaar liggen, adviseren wij nu reeds rekening te houden met deze data in je agenda.

Reageren

Helaas, u kunt niet meer reageren

Powered by ez2xs