17-3445 - Voor Gelre Ziekenhuizen zoeken wij een Manager HR

Apeldoorn

- een echte bouwer, die de ingezette organisatieverandering verder vorm en inhoud geeft -

Organisatie:
Gelre ziekenhuizen is een groot topklinisch ziekenhuis met locaties in Apeldoorn en Zutphen. Er werken ruim 3.500 medewerkers, 300 medisch specialisten en 300 vrijwilligers. Daarnaast beschikken zij over buitenpoliklinieken in Lochem, Epe en Dieren en een Diagnostisch Centrum in Apeldoorn. Hiermee is het Gelre één van de grotere ziekenhuizen in Nederland. Het huidige verzorgingsgebied telt ruim 280.000 inwoners. Zij bieden een breed palet aan onderzoek, diagnosestelling en (na)behandeling.

Gelre ziekenhuizen heeft een STZ-status. STZ staat voor Samenwerkende Topklinische opleidingsziekenhuizen. Een dertigtal ziekenhuizen in Nederland heeft deze status en werken samen aan betere patiëntenzorg. STZ-ziekenhuizen onderscheiden zich door steeds de voorhoede positie te kiezen met patiëntgericht wetenschappelijk onderzoek, topklinische zorg en opleidingen. Daarnaast richten zij zich op de kernthema’s innovatie, medisch leiderschap en transitie van de zorg.
Gelre ziekenhuizen verzorgt de opleidingen van medisch specialisten, verpleegkundigen en andere zorgprofessionals. Hiervoor werken ze nauw samen met universitaire medische centra. Dit doen ze zowel voor de basisopleiding tot arts als voor de medische vervolgopleidingen.
De organisatie streeft ernaar het meest patiëntvriendelijke ziekenhuis van Nederland te worden. Dit doen zij door bij alles wat ze doen uit te gaan van hun vier kernwaarden: vernieuwend, deskundig, veilig en hoffelijk. Bovendien werken ze duurzaam.

De functie:
De Manager HR is integraal verantwoordelijk voor de dienstverlening op het gebied van HR en het leidinggeven aan en het organiseren van de afdeling. Hij/zij ontwikkelt in samenspraak met de leidinggevenden/professionals binnen de stafafdeling HR het tactisch en/of het strategisch beleid betreffende de verschillende stafgebieden, beheert het budget en is verantwoordelijk voor de realisatie van doelstellingen. Bepaalt mede het strategisch organisatiebeleid. Is sparringpartner van de Raad van Bestuur.
Het afgelopen jaar is een veranderplan uitgevoerd om de dienstverlening van HR passend te maken bij de nieuwe besturing van de organisatie. Kern van de verandering is de positionering van de HR-adviseur als businesspartner van de zorgbesturen en de inrichting van een HR-serviceteam voor de HR- en Leerhuisadministratie.  Het fundament daarvoor is nu gelegd en dient verder door ontwikkeld te worden.
Je bent verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering en aansturing van de stafafdeling en draagt zorg voor een stabiele continuering van de “running business”.
Daarnaast heeft de manager een rol in het profileren van Gelre Ziekenhuizen als aantrekkelijke werkgever om medewerkers voor de zorg te blijven inspireren, boeien en binden.

De manager die we zoeken is een echte verbinder; proactief, resultaatgericht en daadkrachtig die de ingezette organisatieverandering mede vorm kan geven.

Functie eisen:

  

Meer informatie:
De functie wordt beloond conform de CAO Ziekenhuizen op een niveau van maximaal schaal 75 (€ 7.518,- bruto p/mnd). Op basis van fulltime werken, exclusief vakantietoeslag (8,33%) en eindejaarsuitkering (8,33%).
Er wordt in eerste instantie een jaarcontract geboden.
Een assessment maakt in de selectiefase onderdeel uit van de werving en selectieprocedure.

Voor meer informatie over deze vacature kun je bellen met Robert van Vlijmen, adviseur van Brederijn 3.0, via 06 13 247225; voor het opvragen van het Functie Analytisch Rapport (FAR) kun je contact opnemen met Helene van Zanten via 0344-606941.

Je kunt je belangstelling voor deze functie kenbaar maken door toezending van een CV met motivatiebrief via onze website door middel van de knop 'Reageren’ bij deze vacature.
De sluitingstermijn van de werving is op 7 januari a.s. Na deze datum zal je sollicitatie pas officieel in behandeling worden genomen. Op basis van een brieven- en CV-selectie vinden de eerste selectiegesprekken plaats op 15 januari 2018 bij ons bureau. Indien je hiervoor wordt uitgenodigd, zullen wij je hierover benaderen. Een gesprek met de selectiecommissie (Raad van Bestuur) is gepland op 24 januari a.s., kort daarna zal een gesprek met de adviescommissie gepland worden.
Omdat deze data kort na elkaar liggen, adviseren wij nu reeds rekening te houden met deze data in je agenda.

Reageren

Helaas, u kunt niet meer reageren

Powered by ez2xs