18-3470 - Voor Pieter van Foreest zoeken we een Manager Ontmoetingscentra (32-36 uur per week)

- maak jij straks hèt verschil voor cliënten en hun mantelzorgers? -

Organisatie:
Pieter van Foreest positioneert zich als dé zorgpartner dichtbij en biedt een breed, flexibel pakket aan services en diensten voor ouderen. Dit op het gebied van wonen, zorg, behandeling en welzijn in de regio Delft, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Westland. De organisatie bestaat onder andere uit 25 woonzorgcentra en biedt Zorg Thuis en Hulp bij het Huishouden. Er werken 3400 medewerkers met veel plezier samen. Daarnaast mogen wij rekenen op de ondersteuning van mantelzorgers, verenigingen, winkeliers en zo’n 2400 vrijwilligers. Pieter van Foreest is een organisatie in ontwikkeling.
 

Functieomschrijving:
Pieter van Foreest biedt in de Ontmoetingscentra op tien verschillende locaties in de wijk ondersteuning aan thuiswonende mensen met (een vermoeden van) dementie en ouderen met een lichamelijke of psychosociale aandoening. Zij hebben behoefte aan dag-structuur, hulp, informatie en advies met als doel dat zij zo lang mogelijk verantwoord thuis kunnen blijven wonen. De ondersteuning is gericht op de cliënt en zijn mantelzorger. De ontmoetingscentra van Pieter van Foreest zijn gebaseerd op de landelijk erkende interventie “Ontmoetingscentra naar Amsterdams Model”; met een klein vast team van begeleiders (professionals en vrijwilligers) tijdig ondersteuning bieden aan cliënten en hun mantelzorgers op een laagdrempelige, sociaal geïntegreerde plek in de wijk. Dit voorkomt dat de mantelzorger overbelast raakt én zorgt ervoor dat de persoon met dementie/lichamelijke aandoening langer thuis kan blijven wonen.

Samen met je collega-manager ontmoetingscentra en de programmacoördinatoren ben je verantwoordelijk voor de aansturing van ruim 100 medewerkers en vrijwilligers. Met elkaar zorg je ervoor dat de ondersteuning aan 400 cliënten en hun mantelzorgers per week is gewaarborgd. Je begeeft je op operationeel/tactisch niveau en bent verantwoordelijk voor het inrichten van de bedrijfsprocessen en het afdelingsresultaat.
 
Naast de functie van manager ben je tevens accountmanager voor een aantal gemeenten waar Pieter van Foreest ondersteuning en begeleiding biedt. Je speelt hierin een sleutelrol met de gemeenten en de medewerkers om tot een zo efficiënt mogelijk proces te komen waarbij de thuiswonende cliënt en zijn mantelzorger centraal staat. Ook heb je een belangrijke rol in verschillende samenwerkingsverbanden binnen de gemeenten, waaronder het ketenteam dementie. Netwerken en met andere partijen samenwerken is een belangrijk onderdeel van de functie.
 
Jij bent in staat om medewerkers te enthousiasmeren en aan de organisatiedoelen te verbinden. Je bent een manager die weet te verbinden, samenwerkt en tegelijkertijd met verschillende mensen en aspecten bezig wil zijn. We zoeken een ondernemende manager die van aanpakken weet en die de waarden van Pieter van Foreest: “Samen, jezelf zijn en boven verwachting” meer dan vanzelfsprekend vindt.

Functie eisen:

Meer informatie:
De functie wordt beloond conform de CAO VVT op een niveau van maximaal FWG 60* (€ 4.407,65,- bruto p/mnd), afhankelijk van ervaring en deskundigheid, op basis van een 36-urige werkweek, exclusief vakantietoeslag (8%) en eindejaarsuitkering (7,4%). Pieter van Foreest heeft goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder goede opleidingsmogelijkheden, vergoeding voor fitness, een fietsregeling en de mogelijkheid om met vakantieverlofuren bijvoorbeeld dagjes uit of een tablet te kopen.
Er wordt in eerste instantie een jaarcontract geboden met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren.  Een assessment maakt in de selectiefase onderdeel uit van de werving en selectieprocedure.

Voor meer informatie over deze vacature kun je bellen met Robert van Vlijmen, adviseur van Brederijn 3.0, via 06 13 247225; voor het opvragen van het Functie Analytisch Rapport (FAR) kun je contact opnemen met Helene van Zanten via 0344-606941.
 
Je kunt solliciteren door je CV en motivatiebrief te uploaden via onze website door middel van de knop 'Reageren’ bij deze vacature.
De sluitingstermijn van de werving is op 3 juli a.s. Na deze datum zal uw sollicitatie pas officieel in behandeling worden genomen. Op basis van een brieven- en CV-selectie vinden de eerste selectiegesprekken plaats op 9 en 10 juli a.s. bij ons bureau. Indien u hiervoor wordt uitgenodigd, zullen wij u hierover benaderen. Een vervolgafspraak (“klikgesprek”) met de opdrachtgever is gepland op 17 juli a.s., ook op ons kantoor. Eventuele gesprekken met de benoemings- en adviescommissie staan gepland op 20 juli 2018. Omdat deze data kort na elkaar liggen, adviseren wij u nu reeds rekening te houden met deze data in uw agenda.

 

Een integriteitscontrole via het Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn is onderdeel van de sollicitatieprocedure. Bij accepteren van de functie vraagt Pieter van Foreest een Verklaring Omtrent het Gedrag.

* Indicatieve functiewaardering. In afwachting van officiële vaststelling van de weging.

Reageren

Helaas, u kunt niet meer reageren

Powered by ez2xs