18-3476 - Voor Pieter van Foreest zoeken we een Manager Facilitair & Huisvesting

Delft

- een resultaatgerichte manager die op beide vakgebieden het verschil kan maken -

Organisatie:
Pieter van Foreest positioneert zich als dé zorgpartner dichtbij en biedt een breed, flexibel pakket aan services en diensten voor ouderen. Dit op het gebied van wonen, zorg, behandeling en welzijn in de regio Delft, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Westland. De organisatie bestaat onder andere uit 25 woonzorgcentra en biedt o.a. thuiszorg, geriatrische revalidatie, eerste lijnsverblijf, eerste lijnsbehandeling en Hulp bij het Huishouden. Er werken 3400 medewerkers met veel plezier samen. Daarnaast mogen ze rekenen op de ondersteuning van mantelzorgers, verenigingen, winkeliers en zo’n 2400 vrijwilligers. Pieter van Foreest is een organisatie in ontwikkeling. 

Functieomschrijving:
De Manager Facilitair & Huisvesting is verantwoordelijk voor de facilitaire- en huisvestingsdienstverlening op de verschillende locaties van Pieter van Foreest en het leidinggeven aan en het organiseren van de afdeling. Je ontwikkelt visie en strategisch beleid op dit gebied passend binnen de zorgvisie zodanig dat de doelstellingen van de organisatie gerealiseerd worden. Je bent in staat deze strategie te vertalen naar tactisch en operationeel beleid en weet dit te implementeren in de organisatie. Als businesspartner voor de zorg richt je je op een optimale afstemming van de wensen en eisen van de zorg en de aangeboden facilitaire- en huisvestingsdienstverlening.

Je bent verantwoordelijk voor het invullen en inkleuren van transitie van de afdeling naar een centrale regie-organisatie en kunt medewerkers hierin meenemen. Je hebt een brede scope op je vakgebied, ook naar duurzaamheid, energie en het tegengaan van verspilling. Je kunt hierin van toegevoegde waarde zijn voor de organisatie.

De manager is als projectleider verantwoordelijk voor het leiden van een aantal grote (nieuw)bouwprojecten die spelen. Je ontwikkelt op strategisch niveau het huisvestingsbeleid, hebt daarbij aandacht voor verduurzaming en innovatie (samenwerking met TU Delft) en geeft adviezen met betrekking tot bouw- en huisvestingsvraagstukken aan de Raad van Bestuur.  Je bent verantwoordelijk voor de realisatie van het lange termijn huisvestingsplan (LTHP) en lange termijn onderhoudsplan.

Daarnaast onderhoudt je contacten met externe partijen zoals netwerk/samenwerkingspartners, commissies en gemeenten.

Aandachtsgebieden:

De manager die we zoeken is in staat de transitie naar een centrale regie-organisatie binnen de eigen afdeling zodanig goed in te richten dat de zorg, het primaire proces, optimaal gefaciliteerd en ondersteund kan worden. We zoeken daarom een manager met gezag in de vakgebieden Facilitair en Huisvesting, een doorzetter, “verbinder” en sparringpartner, resultaatgericht en daadkrachtig, maar met oog voor de medewerkers.  

Functie eisen:

Meer informatie:
De functie wordt beloond conform de CAO VVT op een niveau van maximaal FWG 70/75 (max FWG 70 = € 6.261,-, max FWG 75= 7.568,- bruto p/mnd), afhankelijk van ervaring en deskundigheid, op basis van een 36-urige werkweek, exclusief vakantietoeslag (8%) en eindejaarsuitkering (7,4%). Daarnaast heeft Pieter van Foreest goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder goede opleidingsmogelijkheden.
Er wordt in eerste instantie een jaarcontract geboden met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren. Een assessment maakt in de selectiefase onderdeel uit van de werving en selectieprocedure.

Voor meer informatie over deze vacature kun je bellen met Robert van Vlijmen, adviseur van Brederijn 3.0, via 06 13 247225; voor het opvragen van het Functie Analytisch Rapport (FAR) kun je contact opnemen met Helene van Zanten via 0344-606941.
Je kunt solliciteren door je CV en motivatiebrief te uploaden via onze website door middel van de knop 'Reageren’ bij deze vacature.  

De sluitingstermijn van de werving is op 2 september a.s. Na deze datum zal uw sollicitatie pas officieel in behandeling worden genomen. Op basis van een brieven- en CV-selectie vinden de eerste selectiegesprekken plaats op 10 en 11 september a.s. bij ons bureau. Indien u hiervoor wordt uitgenodigd, zullen wij u hierover benaderen. Een vervolgafspraak (“klikgesprek”) met de opdrachtgever is gepland op 19 september a.s., ook op ons kantoor. Eventuele gesprekken met de selectie- en adviescommissie staan gepland op 24 en 25 september 2018. Omdat deze data kort na elkaar liggen, adviseren wij u nu reeds rekening te houden met deze data in uw agenda.

Een integriteitscontrole via het Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn is onderdeel van de sollicitatieprocedure. Bij accepteren van de functie vraagt Pieter van Foreest een Verklaring Omtrent het Gedrag.

 

Reageren

Helaas, u kunt niet meer reageren

Powered by ez2xs