Voor de Gemeente Almelo zoeken wij een Manager HR

19-3505 - Voor de Gemeente Almelo zoeken wij een Manager HR

- een resultaatgerichte manager die de ingezette organisatieverandering helpt realiseren -

Locatie

Almelo

De organisatie:
Almelo is een stad met veel gezichten en met karakter. Een tikkeltje eigenzinnig en tegelijk nuchter. Met talloze initiatieven toont de gemeente volop ambitie. De gemeente draagt zorg voor verbetering van de dienstverlening aan ondernemers en zorgt voor bedrijventerreinen op uitstekend bereikbare locaties. Naast een levendige binnenstad met veel winkel- en woonmogelijkheden, kent de stad verschillende woonwijken met eigen voorzieningen. Er is volop groen, ruimte, economische variatie, onderwijs van hoge kwaliteit, cultuur en sport.
Het belang van de stad staat voorop bij alles wat ze doen. Ze werken van buiten naar binnen en zoeken samen met inwoners en ondernemers naar hoe ze Almelo blijvend kunnen verbeteren.
In 2017 is door het college een organisatieontwikkeling in gang gezet die moet leiden tot een verandering van de bedrijfscultuur gericht op een grotere openheid naar de samenleving, het bestuur en naar elkaar.

De functie:
De manager HR geeft leiding aan een team van ongeveer 20 HR professionals en is verantwoordelijk voor de professionele kwaliteit van de uitvoering van de verschillende (werk)processen binnen het team HR.
Als lid van het managementteam van de eenheid Bedrijfsvoering ben je medeverantwoordelijk voor de eenheid als geheel, adviseer je over strategisch (HR) beleid en over de ontwikkel- en veranderopgaven van de organisatie en vertaal je deze in output en producten/resultaten van het team HR.
Je zorgt voor een cultuur van openheid en resultaat- en kwaliteitsgedrevenheid. Je zorgt voor heldere communicatielijnen richting het managementteam, andere teams en directie en bestuur.

Het team HR heeft zich tot doel gesteld om samen te bereiken dat medewerkers in positieve mate duurzaam bijdragen aan de organisatiedoelstellingen door organisatie- en medewerkersbelangen te verbinden van de werkvloer tot en met directie- en bestuursniveau. Als manager speel je hierin een belangrijke rol.

Van de manager HR wordt verwacht dat hij of zij een verbindend manager is die oprecht geïnteresseerd is in mensen en die de samenhang binnen het team voorop stelt.
Je hebt het vermogen om je snel zaken eigen te maken. Je bent, waar nodig, stevig op de inhoud maar zacht op de relatie. Op deze manier weet je mensen mee te krijgen in de soms dynamische ontwikkelingen binnen de organisatie. Je hebt natuurlijk overwicht en behoudt altijd het overzicht. Zo ben je in staat om mensen te coachen en tegelijk te sturen op resultaat. Omdat mensen je vertrouwen, weet je weerstand weg te nemen. Dit doe je onder andere door samen te werken en te inspireren. Je hebt een talent om medewerkers zichzelf te laten ontwikkelen en de verschillende talenten binnen het team HR in te zetten om de gestelde organisatiedoelen te bereiken en de gewenste organisatieveranderingen binnen de gemeente te faciliteren.

We zoeken daarom een ervaren (verander)manager; een stevige persoonlijkheid op basis van inhoudelijke kennis en opgedane ervaring. Je hebt een duidelijke visie op HRM-beleid en kan deze visie helder en duidelijk vertalen naar bestuur, directie, MT en medewerkers.
Je bent een doorzetter, “verbinder” en sparringpartner, resultaatgericht en daadkrachtig, met oog voor de organisatie en medewerkers.

Functie eisen:

 

Meer informatie:
De functie wordt gewaardeerd op functieschaal 13. Het maandsalaris bedraagt maximaal € 5.984,- bruto per maand (salarissen per 1-1-2018) bij een volledige werkweek.
Er wordt in eerste instantie een contract geboden voor de duur van een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling in een uitdagende en dynamische organisatie waarin ontwikkeling van mens en organisatie centraal staan.
Een assessment maakt in de selectiefase onderdeel uit van de werving en selectieprocedure.

 

Voor meer informatie over deze vacature kun je bellen met Robert van Vlijmen, adviseur van Brederijn 3.0, via 06 13 247225; voor het opvragen van het Functie Analytisch Rapport (FAR) kun je contact opnemen met Helene van Zanten via 085-4001010.

Je kunt je belangstelling voor deze functie kenbaar maken door toezending van een CV met motivatiebrief via onze website door middel van de knop 'Reageren’ bij deze vacature.

De sluitingstermijn van de werving is op 29 april a.s. Na deze datum zal je sollicitatie pas officieel in behandeling worden genomen. Op basis van een brieven- en CV-selectie vinden de eerste selectiegesprekken plaats op 7 mei a.s. bij ons bureau. Indien je hiervoor wordt uitgenodigd, zullen wij je hierover benaderen. Een vervolgafspraak (“klikgesprek”) met de opdrachtgever is gepland op 13 mei a.s., bij de Gemeente Almelo. Eventuele gesprekken met advies- en selectiecommissie bij de opdrachtgever staan gepland op 20 mei 2019.

Omdat deze data kort na elkaar liggen, adviseren wij nu reeds rekening te houden met deze data in je agenda.

Reageren

Helaas, u kunt niet meer reageren

Powered by ez2xs