Voor Basalt zoeken we een Adviseur Arbo/preventiemedewerker

19-3516 - Voor Basalt zoeken we een Adviseur Arbo/preventiemedewerker

Locatie

Den Haag

De organisatie:
Sophia Revalidatie en het Rijnlands Revalidatie Centrum zijn vanaf 1 januari samen Basalt.
Basalt is met tien locaties hét expertisecentrum voor complexe, medisch specialistische revalidatiezorg in Zuid-Holland en daarmee ook de grootste in Nederland.
Circa 1200 medewerkers zorgen dat patiënten die als gevolg van ziekte, ongeluk of aangeboren aandoening beperkt worden, weer in de samenleving kunnen participeren. Daarvoor stimuleren zij patiënten grenzen te verleggen, hun eigen kracht te vergroten en weer eigenaar te worden over hun leven.
Basalt gaat voor voortdurende innovatie en verbetering van de kwaliteit van de zorg en werkt intensief samen met huisartsen en alle grote zorginstellingen in de regio, zoals ziekenhuizen en verpleeghuizen. Er wordt veel aandacht besteed aan het goed laten verlopen van de ketenzorg. Bovendien werken ze nauw samen met mytyl- en tyltylscholen om onderwijs- en revalidatiedoelen op elkaar af te stemmen. Ze zijn een opleidingsziekenhuis voor revalidatieartsen en GZ-psychologen en hebben een academiseringsovereenkomst met het LUMC.
Basalt telt tien locaties in de regio Leiden, Den Haag, Delft, Alphen aan den Rijn, Gouda en Zoetermeer.


De functie:
Voor de ondersteunende eenheid Human Resource & Development (HR&D) zoeken wij een Adviseur Arbo/preventiemedewerker.
De standplaats van HR&D is Basalt Den Haag (Vrederustlaan). De afdeling bestaat uit een drietal HR-adviesteams, Arbo, Verzuim en Re-integratie (AVR), het Leerhuis, de salarisadministratie en applicatiebeheer. Als Arbo/ preventiemedewerker werk je ten behoeve van alle locaties van Basalt. Het team AVR (Arbo, Verzuim en Re-integratie) bestaat uit een re-integratie adviseur, een secretaresse en een arbo-adviseur, mogelijk nog aangevuld met een maatschappelijk werker en Vertrouwenspersoon.

Een belangrijke taak van de Adviseur Arbo is het adviseren en ondersteunen van leidinggevenden en medewerkers om gezond en veilig te kunnen werken.
Voor de nieuwe fusie-organisatie moet een eenduidig arbobeleid opgezet worden, waarbij wettelijke verplichtingen en een goed personeelsbeleid de uitgangspunten zijn. Projecten als Veilig werken, RIE, Vitaliteit, Generatiebeleid, en Duurzame inzetbaarheid moeten worden opgezet.
Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van de Zorg-RI&E en/of coördinatie op onderdelen, het opstellen, het bijstellen van het plan van aanpak als afgeleide van de Zorg-RI&E en het bewaken van de uitvoering. Periodiek houd je een inspectieronde om te controleren of de arbo-richtlijnen worden uitgevoerd. Je coördineert de uitvoering van werkplekonderzoeken en adviseert over de uitkomst hiervan aan medewerkers en leidinggevenden. Je adviseert het management en de afdeling HR&D gevraagd en ongevraagd over arbeidsomstandigheden en –beleid en voert hiermee samenhangende acties uit.
Je werkt samen met de ondernemingsraad en geeft hen voorlichting en toelichting op ontwikkelingen ten aanzien van arbeidsomstandigheden binnen en buiten de organisatie. Je adviseert aan en werkt samen met de bedrijfsarts en andere arbodienstverleners. Je bent verantwoordelijk voor een correcte afhandeling van meldingen van medewerkers-incidenten (MIM) en voor de bijbehorende acties. Je verzorgt trainingen en presentaties op het gebied van arbeidsveiligheid en arbeidshygiëne.

 

Functie eisen:
Je bent in het bezit van een afgeronde hbo-opleiding Veiligheidskunde of soortgelijke opleiding en je hebt minimaal 3 jaar ervaring binnen de gezondheidszorg. Daarnaast heb je actuele kennis van ontwikkelingen van sociale en juridische aard in relatie tot arbeidsomstandigheden.
Je bent in staat anderen te overtuigen van (organisatie)risico’s die voortvloeien uit arbo-aspecten en je kunt logisch en pragmatisch adviseren.
Wij zoeken een Adviseur Arbo met de volgende competenties: klantgerichtheid, integriteit, samenwerken, probleem-analytisch vermogen, initiatief, zelfstandigheid, uitstekende schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden.
Als belangrijkste eigenschap zien wij graag dat de Adviseur Arbo/preventiemedewerker een bruggenbouwer is, die tegenstellingen kan overbruggen, zaken goed uit weet te leggen en draagvlak voor maatregelen weet te creëren.

 

Meer informatie:
Basalt is een ambitieuze en dynamische organisatie met een prettige werksfeer en een persoonlijke benadering. De CAO-Ziekenhuizen is van toepassing en wij bieden goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals mogelijkheid voor collectieve ziektekostenverzekering, bedrijfsfietsenregeling en een tabletregeling. Verder kent de CAO-Ziekenhuizen een eindejaarsuitkering van 8,33% over het jaarsalaris. Het salaris bedraagt bij een fulltime dienstverband maximaal € 3.917,- bruto per maand volgens FWG-functiegroep 55, afhankelijk van ervaring.
Er wordt in eerste instantie een jaarcontract geboden, bij goed functioneren is er uitzicht op een aanstelling voor onbepaalde tijd.
Een assessment maakt in de selectiefase onderdeel uit van de werving en selectieprocedure. Bij de benoembare kandidaat volgt ook nog een assessment bij Basalt.

Voor meer informatie over deze vacature kun je bellen met Robert van Vlijmen, adviseur van Brederijn 3.0, via 06 13 247225.

Je kunt je belangstelling voor deze functie kenbaar maken door toezending van een CV met motivatiebrief via onze website door middel van de knop 'Reageren’ bij deze vacature.
De sluitingstermijn van de werving is op 29 april a.s. Na deze datum zal je sollicitatie pas officieel in behandeling worden genomen. Op basis van een brieven- en CV-selectie vinden de eerste selectiegesprekken plaats op 6 mei a.s. bij ons bureau. Indien je hiervoor wordt uitgenodigd, zullen wij je hierover benaderen. Eventuele vervolgafspraak met de opdrachtgever is gepland op 16 mei a.s. en op 24 mei a.s. staat een gesprek met de adviescommissie gepland.  
Omdat deze data kort na elkaar liggen, adviseren wij nu reeds rekening te houden met deze data in je agenda.

Reageren

Helaas, u kunt niet meer reageren

Powered by ez2xs