Terug

19-3534 - Voor Gelre ziekenhuizen zoeken we een Hoofd OK (locatie Apeldoorn)

- een mensgerichte en daadkrachtige verbinder -

Locatie

Apeldoorn

Gelre Organisatie:
Gelre ziekenhuizen, ontstaan vanuit een fusie in 1999, kent een relatief korte historie. Ze teren echter op een rijk en divers verleden. Inmiddels zijn ze een begrip waar het gaat over het verlenen van de juiste medisch specialistische zorg.
Met meer dan 3.600 betrokken medewerkers, van medisch specialist tot vrijwilliger, werken ze elke dag aan een betere gezondheid voor de 350.000 mensen in hun verzorgingsgebied. Op deze manier is Gelre ziekenhuizen letterlijk en figuurlijk (in) het hart van de zorg in de regio. Gelre ziekenhuizen excelleert op het gebied van medisch specialistische basiszorg en vervult vanuit het STZ-profiel topklinische functies die passen bij haar unieke competenties en de vragen vanuit het zorglandschap. Door het bieden van kwalitatief hoogwaardige (medisch specialistische) vervolgopleidingen blijft de zorgverlening ook richting de toekomst geborgd. Gelre ziekenhuizen is ambitieus en zal de komende jaren vanuit een solide fundament gaan transformeren naar een veelzijdige (netwerk) organisatie voor persoonlijke en hoogwaardige medisch specialistische zorg. Gelre ziekenhuizen biedt haar medewerkers een inspirerende en stimulerende werkomgeving waar veel ruimte is voor eigen initiatief, persoonlijke ontwikkeling en krachtige samenwerking. De kernwaarden van Gelre ziekenhuizen zijn persoonlijk, verbindend, energiek en ondernemend.


De functie:
Gelre ziekenhuizen is op zoek naar een Hoofd OK die vanuit een brede OK ervaring en kennis in staat is om op een mensgerichte en verbindende wijze de kwaliteit van werken en de teamgeest op de afdeling op een nog hoger niveau te brengen waardoor de medewerkers zich weer trots op hun werk en verbonden met Gelre kunnen voelen. Belangrijk hierbij is dat de bedrijfsmatige kant niet uit het oog verloren wordt.
We zoeken een echte verbinder die het fundament kan bouwen voor de toekomst; proactief, hands-on, resultaatgericht en daadkrachtig. Iemand die goed kan luisteren zodat medewerkers zich gehoord voelen, die zichtbaar is op de werkvloer en de verbinding kan maken met hen, met de medisch specialisten, maar ook de verbinding maakt tussen het zorgbestuur, de Raad van Bestuur en de werkvloer en vice versa.
Een charismatische persoonlijkheid die staat voor zijn afdeling en het Gelre in zijn geheel.

Als Hoofd OK ben je er verantwoordelijk voor dat patiënten de beste zorg krijgen en dat alles in en rondom het operatiecomplex zo efficiënt en toekomstgericht is ingericht.
Je geeft leiding aan de afdeling, bent verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering, inclusief innovatie, patiëntveiligheid en kwaliteit, personeelsbeleid, capaciteitsmanagement en financiën. Daarnaast lever je een bijdrage aan visie/beleidsontwikkeling, jaarplannen en projectmanagement op de OK. Je geeft leiding aan het team met verschillende professionals binnen de OK (100 fte, waaronder teamleiders, programmaleiders, anesthesiemedewerkers, operatieassistenten en recoveryverpleegkundigen) en zorgt ervoor dat zij kunnen excelleren in de 10 operatiekamers die Gelre Apeldoorn tot haar beschikking heeft.
Je hebt een duidelijke rol als intermediair tussen het zorgbestuur en de medewerkers van de afdeling en je ondersteunt het zorgbestuur bij het uitdragen van de visie en het beleid richting de medewerkers.

Je kernverantwoordelijkheden zijn:

Een en ander onder eindverantwoordelijkheid van het zorgbestuur.

Functie eisen:
Je bent een ervaren mensgerichte manager. Je staat met beide benen op de grond en haalt energie uit het verbeteren van de organisatie en de mensen om je heen. Je bent zelfstandig, neemt je verantwoording en je kunt buiten bestaande kaders denken om veranderingen te realiseren. Je kunt goed motiveren en omgaan met tegengestelde belangen.

Daarnaast heb je:

Meer informatie
Gelre ziekenhuizen biedt een uitdagende functie in een omgeving die volop in ontwikkeling is. De organisatie investeert veel in een prettige werkomgeving en geeft medewerkers de ruimte om tot hun recht te komen. Deskundige en gemotiveerde medewerkers zorgen voor een open en collegiale sfeer. Met elkaar zorgt dit voor een goede samenwerking op alle niveaus vanuit de kernwaarden van het ziekenhuis.
De functie wordt marktconform beloond conform de CAO Ziekenhuizen.
Gezien de veranderopgave die er ligt wordt in eerste instantie een contract van twee tot drie jaar geboden (termijnmanagement opdracht).
Een assessment maakt in de selectiefase onderdeel uit van de werving en selectieprocedure.

Voor meer informatie over deze vacature kun je bellen met Robert van Vlijmen, adviseur van Brederijn 3.0, via
06 13 247225.

Je kunt je belangstelling voor deze functie kenbaar maken door toezending van een CV met motivatiebrief via onze website door middel van de knop 'Reageren’ bij deze vacature.

Reageren

Helaas, u kunt niet meer reageren

Terug