19-3541 - Voor Reade zoeken we een Manager HR

- ben jij die verbindende verandermanager die bijdraagt aan het succes van Reade? -

Locatie

Amsterdam

Organisatie:
Reade is centrum voor revalidatiegeneeskunde en reumatologie in Amsterdam en omstreken. Het centrum heeft twee hoofdlocaties in Amsterdam, Overtoom en de Dr. Jan van Breemenstraat, en biedt daarnaast zorg in tal van algemene ziekenhuizen, scholen voor speciaal onderwijs en gespecialiseerde kinderdagcentra. Vanuit de belofte ‘weer grip op je leven’ doen zij er alles aan om cliënten weer grip te geven op hun leven. Dat doen ze met de inzet van de allerbeste professionals, wetenschappelijk onderzoek, de mogelijkheden van de technologie, inventief denkvermogen en betrokkenheid met cliënten. Met overtuiging, plezier en positiviteit. Iedere dag opnieuw.

De organisatie bevindt zich in een competitieve markt die aan veranderingen onderhevig is; het landschap van de revalidatie en ook de arbeidsmarktproblematiek speelt een grote rol. De afgelopen beleidsperiode hebben zij met succes op allerlei fronten vooruitgang geboekt om de positie in de markt te versterken. Hun veranderkracht, slagkracht – en daarmee de wendbaarheid – zijn zichtbaar en voelbaar vergroot. In de beleidsperiode 2019-2021 gaan zij verder met deze positieve ontwikkeling en richten zich onder andere op verdere profilering van Reade, versterken van samenwerking met hun partners, zorg op maat en met eigen regie van de cliënt ondersteund door technologie waarbij vernieuwing, innovatie en vitaliteit belangrijk zijn.
Met de komst van een nieuwe voorzitter Raad van Bestuur gaat de organisatie een nieuwe fase in; zo zal het komende jaar een leiderschapsprogramma ontwikkeld worden.

De functie:
Als manager HR geef je op inspirerende en coachende wijze leiding en ondersteunt de afdeling HR bij de juiste positionering binnen Reade.
Je levert een actieve bijdrage aan de Reade beleidsuitvoering en hebt een stevige inbreng in strategische beleidsontwikkeling op HRM gebied. Daarin ben je sparringpartner voor de Raad van Bestuur en divisiemanagement. Het komende jaar zal een leiderschapsprogramma ontwikkeld worden; hierin wordt jouw toegevoegde waarde verwacht. Je hebt ruime ervaring met het begeleiden van veranderprocessen.
Je bent verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering en aansturing van de afdeling HR en draagt zorg voor een stabiele continuering van de “running business”, zoals o.a. het functiehuis, AFAS uitrol en performance management (o.a. jaargesprekken). Het primaire HR proces dient op orde te zijn zodanig dat de zorg, het primaire proces, optimaal gefaciliteerd en ondersteund kan worden. De afdeling HR dient gepositioneerd te worden als een businesspartner, door betrokkenheid en aansluiting met de wensen van de medewerkers.
Je onderhoudt en initieert HR- en zorg gerelateerde netwerken en neemt deel aan het overleg van het MT van Staf & Ondersteuning.
Daarnaast heb je een rol in het profileren van Reade als aantrekkelijke werkgever om medewerkers voor de zorg te blijven inspireren, boeien en binden.

Reade is op zoek naar een ervaren HR manager die:

 • leiding geeft vanuit visie en die kan overdragen naar het management van de beide divisies, de managers van de ondersteunende afdelingen en de Raad van Bestuur;
 • de respectvolle confrontatie niet uit de weg gaat, denkt in oplossingen en kaders schept om tot resultaten te komen;
 • gericht is op open communicatie, ruimte laat voor eigen initiatief, het team inspireert met enthousiasme en vertrouwen in ieders kwaliteiten;
 • een stevige ambassadeur is van de afdeling die overzicht heeft en eindverantwoordelijkheid neemt;
 • oprecht nieuwsgierig is naar wat er speelt op de afdeling, zowel inhoudelijk als procesmatig en aandacht heeft voor het welbevinden binnen het team;
 • in staat is op mensgerichte en coachende wijze van de afdeling een sterk team te maken;
 • conceptueel kan denken en dit kan vertalen naar heldere en korte beleidsnotities.
 • ruime ervaring heeft met en kennis van het aansturen van veranderprocessen;
 •  in staat is de strategische lijnen uit te zetten met een concrete vertaling naar de organisatie;
 • stevig in de schoenen staat, onafhankelijk is en tevens de social skills heeft om de verbinding te maken;
 • sterke organisatiesensitiviteit heeft en in staat is om op verschillende niveaus te communiceren;
 • een bedrijfskundige invalshoek heeft ten behoeve van de aansluiting met de interne klant en HR-beleid en het neerzetten van interventies;
 • kan bouwen aan de afdeling zonder concessies doen aan de kwaliteit van de dienstverlening;
 • in staat is zijn/haar visie met verve uit te dragen binnen de organisatie, de verbinding zoekt en samenwerkt op alle niveaus binnen de organisatie;
 • de Raad van Bestuur gevraagd en ongevraagd adviseert en spiegelt over zowel huidige als toekomstige ontwikkelingen met betrekking tot de organisatie.

Wij zoeken
Een ervaren leidinggevende binnen het HRM werkveld, die in staat is het team te motiveren en mee te nemen in de ontwikkeling binnen de organisatie. Inhoudelijk sterk op je vakgebied, een verbinder, organisatiesensitief, innovatief en resultaatgericht.

Je hebt:

 • Academisch werk- en denkniveau; een afgeronde relevante HBO/WO-opleiding (HRM master of Psychologie arbeid & organisatie)
 • Meerjarige relevante leidinggevende werkervaring in een HR management positie;
 • Kennis en ervaring op het gebied van arbeidsmarktproblematiek, organisatieontwikkeling en veranderingsprocessen.
 • Ervaring met het ontwikkelen van een team door continue professionalisering;
 • Ervaring met het vertalen van de HR visie naar strategisch beleid en praktische uitvoering;
 • Strategisch en analytisch denkvermogen, neemt initiatieven in de advisering van de Raad van Bestuur en het MT, overziet de gevolgen van besluiten en ontwikkelingen voor de organisatie als geheel;
 • Ervaring in de zorg of andere non-profitorganisaties is een pré;
 • Beschikt over goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid;
 • Actuele kennis van wet- en regelgeving op het gebied van arbeidsrecht en maatschappelijke ontwikkelingen;
 • Ontwikkelingen binnen het eigen vakgebied, de gezondheidszorg, de maatschappij en de (arbeids)markt worden gevolgd en beoordeeld op de mogelijke impact op de organisatie en aanpassingen in beleid.

 

Meer informatie:
Reade bied je een interessante functie in een professionele organisatie met een enthousiaste en collegiale werksfeer. 
De functie wordt marktconform beloond op basis van de CAO Ziekenhuizen, afhankelijk van je ervaring.
Er wordt in eerste instantie een contract geboden voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Een assessment maakt in de selectiefase onderdeel uit van de werving en selectieprocedure.

Voor meer informatie over deze vacature kun je bellen met Robert van Vlijmen, adviseur van Brederijn 3.0, via 06 13 247225.

Je kunt je belangstelling voor deze functie kenbaar maken door toezending van een CV met motivatiebrief via onze website door middel van de knop 'Reageren’ bij deze vacature. De sluitingstermijn van de werving is op 26 november a.s. Na deze datum zal je sollicitatie pas officieel in behandeling worden genomen. Op basis van een brief- en CV-selectie vinden de eerste selectiegesprekken plaats op 3 december a.s. bij ons bureau. Indien je hiervoor wordt uitgenodigd, zullen wij je hierover benaderen. Een vervolgafspraak (“klikgesprek”) met de opdrachtgever is gepland op 10 december a.s., bij Reade. Eventuele gesprekken met benoemings- en adviescommissie bij de opdrachtgever staan gepland op 16 december 2019. Omdat deze data kort na elkaar liggen, adviseren wij nu reeds rekening te houden met deze data in je agenda.

 

Reageren

Helaas, u kunt niet meer reageren

Terug