20-3555 - Voor Basalt zoeken we een Strategisch Inkoper

Ben jij dé inkoopexpert die in staat is de afdeling Inkoop en externe samenwerkingsverbanden naar een hoger niveau te tillen?

Locatie

Den Haag

De organisatie:
Sophia Revalidatie en het Rijnlands Revalidatie Centrum zijn vanaf 1 januari 2019 samen Basalt.
Basalt is met tien locaties hét expertisecentrum voor complexe, medisch specialistische revalidatiezorg in Zuid-Holland. Circa 1200 medewerkers zorgen dat patiënten die als gevolg van ziekte, ongeluk of aangeboren aandoening beperkt worden, weer in de samenleving kunnen participeren. Daarvoor stimuleren wij patiënten grenzen te verleggen, hun eigen kracht te vergroten en weer eigenaar te worden over hun leven. Basalt gaat voor voortdurende innovatie en verbetering van de kwaliteit van onze zorg en werkt intensief samen met huisartsen en alle grote zorginstellingen in de regio, zoals ziekenhuizen en verpleeghuizen. Er wordt veel aandacht besteed aan het goed laten verlopen van de ketenzorg. Bovendien werken ze nauw samen met mytyl- en tyltylscholen om onderwijs- en revalidatiedoelen op elkaar af te stemmen. Zij zijn een opleidingsziekenhuis voor revalidatieartsen en GZ-psychologen en hebben een academiseringsovereenkomst met het LUMC.
Tevredenheid van de eindklant is van absoluut belang en een speerpunt in alle beslissingen die er binnen Basalt worden genomen. De continuïteit van de zorg is een belangrijk goed. Inkoop speelt een belangrijke rol bij het verwezenlijken van deze doelstelling. Communicatie en inlevingsvermogen van de kandidaat in het primaire proces maken het verschil bij het realiseren van contact met de klant (ontzorgen).
Basalt heeft locaties in Den Haag, Delft, Gouda, Zoetermeer, Leiden, Leiderdorp en Alphen aan den Rijn.

 

De functie:
Als Strategisch inkoper heb je een grote rol in het intensiveren van samenwerkingsverbanden in de regio, zoals bijvoorbeeld met Rijndam Revalidatie. Recent is door een extern bureau een spend analyse uitgevoerd waaruit voordelen voor verdere samenwerking zijn gebleken.
Je geeft leiding aan de medewerkers van de afdeling Inkoop. De afdeling bestaat op dit moment uit 3 inkoopmedewerkers maar dit zullen in de toekomst naast de strategisch inkoper, twee tactisch inkopers en twee administratief medewerkers Inkoop zijn. Daarnaast stuur je de 5 magazijnmedewerkers aan. Je rapporteert aan de Manager Services & Huisvesting (S&H) en je bent sparringpartner voor de managers van de andere afdelingen.
Je bent verantwoordelijk voor de verdere professionalisering en ontwikkeling van de afdeling in lijn met de visie en ambitie van de afdeling Services & Huisvesting om de dienstverlening zodanig te ontwikkelen dat deze meer servicegericht, vraag gestuurd en proactiever wordt door het opbouwen van een relatie met de interne klant en helder te hebben welke behoefte er is in welke tijdslijn.
Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de (verdere) integratie van de inkoopafdelingen tot één efficiënte centrale inkoopafdeling. Je legt hiermee het fundament voor de toekomst en bent in staat medewerkers mee te nemen in dit veranderingsproces. Je stuurt hierbij op het samen realiseren van een toegevoegde waarde van de afdeling Inkoop voor de organisatie. Er is een begin gemaakt aan deze centralisatie maar voor de komende periode liggen er nog voldoende uitdagingen, zoals de professionalisering van inkoop, de synergie en verbeteren van samenwerking met de interne organisatie en externe stakeholders. Er wordt van je verwacht om inkoop naar een hoger niveau te tillen, waarbij je rekening houdt met de verschillende belangen binnen de organisatie en actief meedenkt over verbetervoorstellen. Er is veel ruimte voor initiatief, innovatie en optimalisatie.  Je richt je onder andere op de inkooptrajecten van het facilitaire proces, ICT en hardware en zorg gerelateerde inkoop.  

Jouw taken als Strategisch inkoper zijn onder andere:

Wie ben jij?

We zijn op zoek naar een echte inkoopexpert die in staat is de afdeling naar een hoger niveau te brengen. Je hebt een duidelijke (strategische) visie op inkoop en weet dit over te brengen op de afdeling en binnen de organisatie.
Je bent organisatiesensitief, hebt een hands-on mentaliteit en je bent een verbinder en bouwer. Je kunt schakelen en communiceren op verschillende niveaus en bent in staat om intern draagvlak te creëren. Je weet zaken goed te overzien en hebt een helicopterview. Stakeholdermanagement is een van jouw sterkste punten. Daarnaast denk je in mogelijkheden, doe je verbetervoorstellen en toon je initiatief. Je krijgt energie van complexiteit, bent kritisch en gaat een uitdaging niet uit de weg.
Je bent in staat de medewerkers te ondersteunen in hun persoonlijke ontwikkeling en mee te nemen in de ontwikkeling van de afdeling binnen de organisatie. Je kunt hen inspireren met enthousiasme en vertrouwen in ieders kwaliteiten.

Je hebt:

Daarnaast herken je je in de volgende competenties: service- en klantgericht, analytisch vermogen, resultaat- en oplossingsgericht, daadkrachtig, deskundig, samenwerken/teamspeler, zelfstandigheid, stressbestendig, communicatief sterk zowel mondeling als schriftelijk. Je hebt dienstverlening hoog in het vaandel en je toont eigenaarschap.


Meer informatie:
Basalt is een ambitieuze en dynamische organisatie met een prettige werksfeer en een persoonlijke benadering.
De functie wordt marktconform beloond op basis van de CAO Ziekenhuizen, afhankelijk van je ervaring, met daarnaast goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals mogelijkheid voor collectieve ziektekostenverzekering, bedrijfsfietsenregeling en een tabletregeling. Verder kent de CAO-Ziekenhuizen een eindejaarsuitkering van 8,33% over het jaarsalaris.
Er wordt in eerste instantie een contract geboden voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
Een assessment maakt in de selectiefase onderdeel uit van de werving en selectieprocedure. Voor deze functie wordt voorafgaand aan de indiensttreding een verklaring omtrent gedrag (VOG) gevraagd. De kosten hiervoor worden vergoed door Basalt.

Voor meer informatie over deze vacature kun je bellen met Robert van Vlijmen, adviseur van Brederijn 3.0, via 06 13 247225.

Je kunt je belangstelling voor deze functie kenbaar maken door toezending van een CV met motivatiebrief via onze website door middel van de knop 'Reageren’ bij deze vacature.
De sluitingstermijn van de werving is op 25 mei a.s. Op basis van een brief- en CV-selectie vinden de eerste selectiegesprekken plaats op 3 en 4 juni a.s. bij ons bureau. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zullen wij je hierover benaderen. Een vervolgafspraak (“klikgesprek”) bij Basalt is gepland op 11 juni a.s. Eventuele gesprekken met advies- en selectiecommissie staan gepland op 16 juni 2020.
Wij adviseren je om hier alvast rekening mee te houden in je agenda, omdat deze data kort na elkaar liggen.

NB: in onze werving- en selectieprocedures volgen wij de richtlijnen van het RIVM om de verspreiding van het COVID-19 virus terug te dringen. Dit betekent dat de geplande gesprekken eventueel plaatsvinden door middel van videobellen.

 

Reageren

Helaas, u kunt niet meer reageren

Terug