21-3593 - Voor Veiligheidsregio IJsselland zoeken we een Kwartiermaker Informatiemanagement

- een expert die van de organisatie een informatieknooppunt weet te maken -

Locatie

Zwolle

Ben jij die strategisch denker die de vertaling kan maken naar de dagelijkse praktijk? Een echte verbinder en tegelijkertijd een stevige sparringpartner voor medewerkers en management? Houd jij koers in een hectische omgeving? Dan is deze functie iets voor jou.

Organisatie:
Veiligheidsregio IJsselland zet zich in voor het versterken van veiligheid in de lokale samenleving. Ze beperken risico’s waar het kan en bestrijden incidenten waar het moet. De adviseur informatiemanagement die zij zoeken kan hieraan een stevige bijdrage leveren.

Binnen de veiligheidsregio werken brandweer, GHOR, politie en gemeenten samen op het gebied van brandweerzorg, crisisbeheersing en rampenbestrijding en geneeskundige hulpverlening bij ongevallen en rampen.
In Veiligheidsregio IJsselland wonen, werken en recreëren ruim 500.000 inwoners in elf gemeenten. Dit zijn de gemeenten Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Kampen, Ommen, Olst-Wijhe, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland en Zwolle.

Wat ga je doen?
Je zorgt dat de organisatie een stevig fundament neerzet voor een toekomstbestendige en veilige informatiegestuurde organisatie. Dit moet ertoe bijdragen dat de uitrukorganisatie van de brandweer, de crisisbeheersing en de bedrijfsvoering van Veiligheidsregio IJsselland betrouwbaar wordt voorzien van informatie die nodig is om het werk goed te kunnen uitvoeren. Je bent daarmee de aanjager en regisseur om de ontwikkelagenda voor de informatievoorziening samen met collega’s verder vorm te geven en tot resultaat te brengen.

Speerpunten zijn onder andere:

Je maakt deel uit van Staf en Beleid waarin je dagelijks samenwerkt met informatiespecialisten. Daarnaast werk je nauw samen met diverse vakspecialisten uit andere teams, waaronder I&A, veiligheidsbureau, incidentbestrijding en brandweer. Ook bouw je aan een natuurlijke samenwerking met de GGD op informatiegebied.

Wie ben jij?
Je bent een stevige, proactieve en gepassioneerde kwartiermaker en hebt ruime kennis van en ervaring met informatievraagstukken. Bij thema’s als bijvoorbeeld informatiebeheer, data/informatiegestuurd werken, informatieveiligheid heb je meteen een concreet beeld. Ervaring met processen en procesverbeteringen is een vereiste. Als strategisch denker begrijp je hoe je strategische doelen ondersteunt met informatiemanagement en weet je tegelijkertijd het verband te leggen met de dagelijkse praktijk. Je beschikt over een flinke dosis natuurlijk vermogen om zaken in beweging te krijgen en laat je niet snel uit het veld slaan. Als verbinder ben je een stevige gesprekspartner voor je omgeving. Je weet koers uit te zetten en te houden in een hectische omgeving. Je hebt hart voor veiligheid en je raakt niet van slag door een crisis, ook niet als je dag er daardoor ineens heel anders uitziet.

Wat vragen we van jou?

Wat biedt Veiligheidsregio IJsselland jou?
Veiligheidsregio IJsselland biedt een uitdagende functie waarin de doorontwikkeling van informatiemanagement centraal staat. Het is een veelzijdige organisatie die zich kenmerkt door een informele en open sfeer gericht op samenwerken. Zij bieden goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden, de mogelijkheid om vanuit huis of op andere kazernes in de regio te werken, sportfaciliteiten, ruimte en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en work-life balance.
De functie wordt marktconform beloond op basis van het functieboek HR21, afhankelijk van je ervaring.
Je aanstelling is in principe voor twee jaar. Hierna wordt bekeken of en hoe de functie wordt gecontinueerd.

Meer informatie:
Voor meer informatie over deze vacature kun je bellen met Robert van Vlijmen, adviseur van Brederijn 3.0, via 06 13 247225.
 
Je kunt solliciteren door je CV en motivatiebrief te uploaden via onze website door middel van de knop 'Reageren’ bij deze vacature.
Een assessment maakt in de selectiefase onderdeel uit van de werving- en selectieprocedure.
We vragen je - als je geselecteerd bent - een Verklaring Omtrent Gedrag te overleggen

De sluitingstermijn van de werving is op 19 mei a.s. Na deze datum zal je sollicitatie pas officieel in behandeling worden genomen. Op basis van een brief- en CV-selectie vinden de eerste selectiegesprekken plaats op 27 mei 2021 bij ons bureau. Indien je hiervoor wordt uitgenodigd, zullen wij je hierover benaderen. Een eventuele vervolgafspraak (“klikgesprek”) bij Veiligheidsregio IJsselland is gepland op 31 mei a.s. De gesprekken met de benoemings- en adviescommissie staan gepland op 23 juni 2021. Wij adviseren je om hier alvast rekening mee te houden in je agenda, omdat deze data kort na elkaar liggen.

NB: in onze werving- en selectieprocedures volgen wij de richtlijnen van het RIVM om de verspreiding van het COVID-19 virus terug te dringen. Dit betekent dat de geplande gesprekken eventueel plaatsvinden door middel van videobellen.

Reageren

Helaas, u kunt niet meer reageren

Terug