20-0427 - Enterprise Architect - Royal FloraHolland (afgerond)

Een uitdagende leidende rol in de transformatie van zowel Royal FloraHolland als de sierteelt sector

Locatie

Aalsmeer

 Enterprise Architect Royal FloraHolland

voor 38 uur per week

Een uitdagende leidende rol in de transformatie van zowel Royal FloraHolland als de sierteelt sector

 

Over Royal FloraHolland

‘Flowering the world, by growing opportunities together’.

 

Royal FloraHolland is een cooperatie van kwekers met ruim 4.000 leden, bijna 2.500 klanten, ruim 5.500 aanvoerders en zo’n 100.000 transacties per dag. Royal FloraHolland (hierna ook RFH) is de grootste sierteelt marktplaats ter wereld en in ontwikkeling tot een dynamisch platform. RFH werkt intensief samen met haar klanten aan het realiseren van haar gezamenlijke ambitie. RFH is daarbij een actieve partner in kennis, ontwikkeling, kwaliteit en duurzame groei voor de hele sector.

 

RFH heeft de ambitie zich te ontwikkelen tot dé internationale marktplaats voor bloemen en planten. RFH investeert in haar fysieke en digitale marktplaats, haar logistieke- en financiële dienstenpakket om haar kwekers en overige klanten maximaal van dienst te kunnen zijn en zo een toekomstbestendige veiling te maken. De combinatie van fysieke en digitale marktplaats, op basis van Floriday, biedt RFH een krachtige uitgangspositie.

Daarnaast investeert RFH fors in haar mensen, zet in op ontwikkeling, opleiding en duurzame inzetbaarheid zodat men samen in staat is elke dag een stap extra te zetten, haar meerwaarde voor kweker en klant te bewijzen en haar ambities waar te maken.

De organisatie van Royal FloraHolland ziet er op hoofdlijnen als volgt uit.

 

 

Bij Royal FloraHolland werkten in 2018 meer dan 2.600 medewerkers en is gevestigd in Naaldwijk en Aalsmeer.

 

De afdeling Business Technology Organization (BTO)

De afdeling BTO is verantwoordelijk voor alle IT processen en producten die aan en door Royal FloraHolland worden geleverd. Er wordt intensief samengewerkt met (externe) partners om de dienstverlening zo goed mogelijk te leveren.  Bij BTO werken circa 60 medewerkers, daarnaast werken bij outsource partners circa 200 IT-ers voor Royal FloraHolland.

De organisatie van BTO bestaat uit de afdelingen: Logistieke IT Services; Business Support; Generic Infrastructure Platform; Strategy, Architecture Project & Portfolio office en het CIO office.

 

 

 

Het doel van de BTO is regie te voeren op het IT partner ecosysteem en de IT dienstverlening, het renoveren en versimpelen van het IT landschap (om de strategie-implementatie te versnellen) en het verder ontwikkelen van digitale en data capabilities door de toepassing van Public Cloud, Software Defined Networking etc. om invulling te geven aan de strategische doelen van Royal Flora Holland.

 

De functie Enterprise Architect (EA) met een focus op digitaal

De EA rapporteert aan de de manager Strategy, Architecture, Potfolio en Projectoffice (SAPP) en maakt onderdeel uit van een team van vier architecten. Hierarchisch maakt de EA onderdeel uit van de BTO. Het belangrijkste aandachtsgebied (Floriday) van de EA valt echter binnen de commerciële organisatie. De EA staat in het hart van transformaties binnen Royal FloraHolland. Samen met collega’s staat de EA aan de wieg van business en IT-transformatieprojecten voor onder andere de invulling van nieuwe proposities en zorgt dat deze parallel aan de verdere vernieuwing van het IT-landschap ontwikkeld kunnen worden. Speelt daarbij een (pro)actieve rol bij het realiseren van de noodzakelijke IT-oplossingen om ook de IT-initiatieven mogelijk te maken.

 

De belangrijkste uitdaging voor de EA is om mee te helpen het digitale platform Floriday binnen RFH naar een volgende fase te brengen, waarbij Floriday gaandeweg, zowel technisch als businesswise en als apart IT-domein integreert met RFH. De EA heeft ondermeer de opdracht een flexibele modulaire architectuur te ontwikkelen waarmee een overkoepelende ‘orchestratie’ van de verschillende RFH-functionaliteiten kan worden neergezet en een basis wordt gelegd voor verder groei en volwassenheid. Daarnaast zet de EA de kaders voor de technische invulling.

 

De EA voert de volgende hoofdactiviteiten uit:

 

Persoonlijkheid, stijl en competenties

Is nieuwsgierig naar de sierteeltketen en de transformatiekansen die er liggen om de organisatie, en sector als geheel, slimmer en beter te laten werken. Begrijpt de RFH omgeving, vindt deze interessant en kan daarin effectief meebewegen. Iemand met ambitie, visie, creativiteit en kennis van zaken, die ervan houdt de handen uit de mouwen te steken en daarnaast continue te leren.

Beschikt over het talent en het lef om sturing te geven aan noodzakelijke business en IT-initiatieven en kan de RFH business strategie zodanig beïnvloeden dat deze ook wordt gerealiseerd.

Heeft grondige kennis van de inhoud van architectuur in het algemeen en is tegelijkertijd in staat om verbinding met de business te maken. Is analytisch en sterk inhoudelijk gedreven. Kan gemakkelijk schakelen tussen strategische en operationele onderwerpen. Heeft een ambitieuze visie op het gebied van architectuur en is in staat deze in heldere taal over te brengen aan onder andere de business.

Een verbinder, teamplayer en inspirator die acteert met geduld, begrip en sensitiviteit voor stakeholders en met gevoel bij besluitvormingsprocessen en belangen. Krijgt energie van het zijn van een sparringpartner voor de business.

Is communicatief sterk, is omgevingssensitief en weet met politiek gevoelige situaties om te gaan en weet daarin draagvlak te creëren en betrokkenen/stakeholders coachend in de noodzakelijke veranderingen te begeleiden.

Heeft oog voor kwaliteit, is goed in planning en bewaking, weet gemakkelijk overzicht te houden en goed en snel te schakelen met stakeholders en verwachtingen goed te managen.

Heeft een coachende stijl van communiceren, is gericht op ‘samen’ en minder op ‘zelf’. Beschikt over de nodige overtuigingskracht in een taal die collega’s ook begrijpen.

 

Functie eisen

 

Arbeidsvoorwaarden

RFH biedt alle kansen om elke dag een beetje beter te worden, bijvoorbeeld door middel van uitstekende ontwikkel en doorgroeimogelijkheden via de RFH-Academy.

 

RFH biedt:

 

Solliciteren

Royal Flora Holland laat zich in deze procedure ondersteunen door Diemen & Van Gestel. Paul Fouarge, directeur van Diemen & Van Gestel, begeleidt de wervings- en selectieprocedure. Hij zal gesprekken voeren met in potentie voor de functie geschikte (in- en externe kandidaten) *.

Vervolgens zullen de Curricula Vitae van geschikte kandidaten op papier aan de opdrachtgever worden gepresenteerd en zullen enkele kandidaten voor de selectiegesprekken worden uitgenodigd. Er worden in het eindstadium van de selectieprocedure van benoembare kandidaten referenties ingewonnen.

 

Je CV, vergezeld van een motivatiebrief, kun je toezenden aan drs. ing. Paul Fouarge, Directeur, via www.diemenenvangestel.nl/vacatures. Voor eventuele vragen: 0651-345935 of 0346-354354.

 

 

* Door het coronavirus bevinden wij ons in bijzondere tijden. Hierom zal Royal FloraHolland de komende tijd geen face to face sollicitatiegesprekken meer voeren. Zolang de maatregelen van het RIVM van toepassing zijn, zullen wij deze regel hanteren. We bekijken per vacature of de gesprekken digitaal gevoerd kunnen worden of worden uitgesteld. Je zal hierover geïnformeerd worden door Recruitment. Bedankt voor je begrip en blijf gezond! 

 

 

Reageren

Helaas, de inschrijving is al gesloten

Terug