21-0475 - Senior Datawarehouse Developer - TU Delft (afgerond)

Voor 38 uur per week.

Locatie

DELFT

Technische Universiteit Delft

 

De Technische Universiteit Delft heeft een sterk fundament. Als bouwer van de wereldberoemde Nederlandse waterwerken en pionier in biotech is TU Delft een internationale topuniversiteit die wetenschap, engineering en design combineert. TU Delft staat voor onderwijs, onderzoek en innovatie van wereldklasse om uitdagingen op het gebied van energie, klimaat, mobiliteit, gezondheid en digitale maatschappij aan te gaan. Generaties Delftse ingenieurs hebben bewezen ondernemende probleemoplossers te zijn in bedrijfsleven en in sociale context. Bij TU Delft omarmen we diversiteit en streven we ernaar zo inclusief mogelijk te zijn (zie onze gedragscode). Samen bedenken en ontwikkelen we oplossingen die een positieve invloed hebben op wereldwijde schaal.

 

 

Universiteitsdienst - Directie ICT & FM

 

De directie ICT & Facility Managment stimuleert en faciliteert de TU Delft bij het realiseren van haar doelstellingen. Zij faciliteert en stimuleert zowel de ‘core business’ onderwijs en onderzoek, als de ondersteunende directies van de TU Delft. De directie ICT & FM is een betrouwbare en zichtbare partner die voor zijn medewerkers een stimulerende en motiverende omgeving biedt.

 

De directie ICT & FM bestaat uit vier hoofdafdelingen. University Services Support richt zich op de (niet per se ICT) dienstverlening voor de gehele TU Delft. Het Shared Service Center ICT richt zich op de dienstverlening rondom de continuïteit en optimalisatie van de bestaande informatievoorziening. R&D/Innovatie focust op de ontwikkeling van nieuwe technologieën ten behoeve van kansrijke hulpmiddelen voor onderwijs en onderzoek. De afdeling Facilitair Management levert facilitaire diensten aan alle gebruikers van de campus van de TU Delft.

 

 

 

De afdeling Datamanagement van de Directie ICT & FM

 

De TU Delft scoort hoog als het gaat om medewerkerstevredenheid. Er hangt bij ons dan ook een positieve en toekomstgerichte sfeer. Formeel werk jij bij de afdeling Datamanagement, onderdeel van het Shared Service Center ICT. Bij de afdeling Datamanagement werken zo’n 20 medewerkers in Database-beheer, Data-integratie, Business intelligence of als webontwikkelaar.

 

In de praktijk heb je het meest contact met je collega’s van het projectteam MiFOCUS, oftewel: managementinformatie in focus. Met de acht professionals van dit jonge team tuig je een BI-omgeving op die vernieuwend en vooruitstrevend is. Zo werken we met de innovatieve visualisatietool Tableau en verkennen we de mogelijkheden om het datawarehouse en de visualisatie meer te integreren. En de TU Delft zou de TU Delft niet zijn, als we niet ook jou uitnodigen om mee te denken over vernieuwing en innovatie. Goede ideeën; we weten zeker dat je ze hebt, en geven je dan ook alle ruimte om ze te ontplooien.

 

De functie Senior Datawarehouse Developer

 

Als senior datawarehouse-developer heb jij invloed op de wereld van meer dan 30.000 studenten en medewerkers. Door te werken aan de continuïteit en verdere ontwikkeling van de nieuwe BI-omgeving van de TU Delft, stel je ons in staat om de meest betrouwbare strategische managementrapportages te maken. Op basis hiervan kan het college van bestuur weloverwogen beslissingen nemen. En daar plukken studenten en medewerkers de vruchten van! 

 

In een scrumteam werk jij met vier andere datawarehouse-developers aan de stabiliteit en beschikbaarheid van onze gloednieuwe business-intelligence omgeving. Aan jullie de taak om belangrijke managementinformatie voor het college van bestuur, directeuren en decanen, goed en veilig te ontsluiten. Dit kan informatie zijn over studenten, medewerkers, promoties, financiën en ruimtebezetting. Op dit moment zijn er zes verschillende bronsystemen waaruit we gegevens genereren en naar verwachting groeit de BI-omgeving de komende tijd zowel in omvang als het aantal eindgebruikers. Dit alles stelt jou voor interessante technische uitdagingen.

 

Wat ga je concreet doen? Je ontwikkelt de aansluiting van (nieuwe) bronsystemen op het datawarehouse en je modelleert ruwe data op basis van Data Vault en Kimball, zodat hieruit bruikbare informatie kan worden gedestilleerd. Betrouwbaarheid, foutloosheid en kwaliteit van data zijn hierbij voor de TU-Delft cruciaal. Ook ontwikkel je nieuwe datamarts voor eindgebruikers. Wil je meer uitdaging? Dan kun je bijvoorbeeld aan de slag met het (door)ontwikkelen van knowledgemodules in Oracle Data Integrator en het optimaliseren van de performance van het datawarehouse. 

 

Jouw werkdagen zijn afwisselend. De ene dag overleg je met technisch experts, je projectteam en businessvertegenwoordigers om tot de juiste specificaties te komen of nieuwe applicaties te testen. Dan weer zit je met je hoofd in de code en kun je je helemaal uitleven als programmeur. Als senior datawarehouse-developer heb je bovendien een coachende rol naar je collega’s van BI die beperkte kennis hebben van datawarehousetechnieken. Daarnaast lever je een belangrijke bijdrage om van de TU-Delft een datagedreven organisatie te maken.

 

 

 

Functie-eisen

 

 

Arbeidsvoorwaarden

 

 

 

Solliciteren:

De TU Delft laat zich in deze procedure ondersteunen door Diemen & Van Gestel. Je cv, vergezeld van een motivatiebrief, kun je toezenden aan drs. ing. Paul Fouarge, directeur van Diemen en Van Gestel, via www.diemenenvangestel.nl/vacatures. Voor vragen over de functie en de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Paul Fouarge op: 0651 345 935.

 

Paul Fouarge, directeur van Diemen & Van Gestel, begeleidt de wervings- en selectieprocedure. Hij zal gesprekken voeren met in potentie voor de functie geschikte (in-en externe kandidaten) bij Diemen & Van Gestel in Soesterberg. Vervolgens zullen de cv’s  van geschikte kandidaten aan de opdrachtgever worden gepresenteerd en zullen enkele kandidaten voor de selectiegesprekken worden uitgenodigd. Er worden in het eindstadium van de selectieprocedure van benoembare kandidaten referenties ingewonnen.

Een pre-employment screening kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

 

 

 

 

Reageren

Helaas, de inschrijving is al gesloten

Terug