O0800021 - Hoofd Verenigingszaken Vakgroepen - UNETO-VNI (afgerond)

Locatie

Zoetermeer

Inleiding

UNETO-VNI is de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel, en daarmee een van de grootste. De vereniging heeft over de jaren bij haar leden een toonaangevende en onuitwisbare positie verworven en opereert als spin in het web op diverse terreinen zoals energiebesparing, CO2-reductie, innovatie, veiligheid, kwaliteit en het algehele imago van de branche en sector.

De leden, variërend van kleine tot grote bedrijven, zijn afkomstig uit alle sectoren binnen UNETO-VNI. Deze gemêleerde samenstelling is ook terug te vinden in het bestuur dat bestaat uit bestuursleden afkomstig uit installatiebedrijven actief in de "Elektrotechniek en ICT" de "Werktuigbouw en Sanitair" en vanuit de Detailhandel. UNETO-VNI wil midden in de maatschappij staan.

De afdeling Verenigingszaken Vakgroepen

Voor de uitvoering van de taken beschikt UNETO-VNI over een dynamisch bedrijfsbureau met ca. 70 medewerkers. De afdeling Verenigingszaken Vakgroepen bestaat uit een team van tien medewerkers. Op de Vakgroepen worden krachten en initiatieven van ondernemers gebundeld waarmee de brug wordt geslagen tussen markt en technologie.

Bedrijven sluiten zich aan bij een Vakgroep om zo gezamenlijk hun vakmanschap op een hoger niveau te brengen. Kwaliteit en innovatie staan hoog in het vaandel staan.

Achtergrond vacature

Als gevolg van interne promotie is deze vacature ontstaan waarvoor UNETO-VNI graag in contact komt met een kandidaat die met een uitstekend team verder gaat bouwen aan de propositie voor haar leden. Een creatieve en vooral inspirerende people manager met aantoonbare affiniteit voor de leden en hun belangen.

Functieomschrijving

Het "Hoofd Verenigingszaken Vakgroepen" is lid van het MT en rapporteert aan de Algemeen Directeur. De functie is zeer dynamisch. Je bent verantwoordelijk voor een optimale belangenbehartiging van de leden van de vereniging. Je levert een bijdrage aan het ontwikkelen van een visie op de strategische koers van de vereniging gericht op de ontwikkeling van toekomstperspectieven voor de sector. Je coördineert en faciliteert activiteiten binnen en tussen de vakgroepen. Je bent verantwoordelijk voor het goed functioneren van de vakgroepen en voor het doelmatig en gemotiveerd laten functioneren van je team.

Je treedt op als secretaris van de vergaderingen van de vakgroepbesturen (voorbereiding, verslaglegging en afhandeling) en woont vakgroepvergaderingen bij.

Een kerntaak ligt bij de ten uitvoer legging van de besluiten van het Hoofdvakgroep bestuur.

Profiel

Je hebt een opleiding op academisch niveau en een brede algemene ontwikkeling. Je brengt ruime ervaring op het gebied van leidinggeven, bestuur, organisatie en communicatie. Je hebt visie en kunt deze helder uitdragen, waarbij je goede houvast ontleent aan lange termijn doelstellingen.

Je hebt ervaring in belangenbehartiging en werken in een omgeving waar belangen spelen op het grensvlak van ondernemerschap en het maatschappelijk domein.

Je hebt aantoonbare affiniteit of kennis van de leden en de markten waar de leden in opereren en je kent het proces van besluitvoorbereiding, besluitvorming en uitvoering van beleid in een belangen organisatie. Daardoor erken je de taken en rollen van de verschillende spelers en organen binnen en dergelijk speelveld.

Je bent een coachend leidinggevende met visie. Een people manager die creativiteit weet te stimuleren en omstandigheden creëert waarin innovaties tot stand kunnen komen. Je bent je niet alleen bewust van het krachtenspel en de dynamiek van de interne en externe invloedsfeer van de organisatie, maar je weet je daar moeiteloos in te bewegen en je vindt het een uitdaging om daar op een resultaatgerichte manier mee om te gaan. Je weet dat de snelste weg niet altijd de kortste weg is.

Reageren

Helaas, de inschrijving is al gesloten

Terug