O0900014 - Afdelingshoofd - Waterschap Regge en Dinkel (afgerond)

Locatie

Almelo

Inleiding

Het Waterschap Regge en Dinkel is een enthousiaste organisatie, volop in verandering. Regge en Dinkel wil een samenwerkingspartner zijn waar partijen in het veld niet omheen kunnen en willen. Men zoekt de samenwerking actief op, gaat interactie met de omgeving aan en speelt innovatief en flexibel in op behoeften uit het veld. Daarnaast wil de organisatie zich profileren op duurzaamheid hetgeen aanpassingen vraagt op procesniveau maar ook in gedrag. Het Waterschap stuurt op processen van en is sterk gericht zijn op flexibiliteit in structuren en systemen. Aan aspecten als cultuur en invulling van proces- en leiderschapsrollen wordt continu - van directie tot medewerkerniveau- aandacht besteed. Op het gebied van personeelsmanagement wil de organisatie zich nog meer gaan richten op het binden en boeien van medewerkers.

 

 

Functieomschrijving

Je geeft op coachende wijze leiding aan vijftig medewerkers van de afdeling. Natuurlijk heb jij affiniteit met de materie maar zij zijn de deskundige professionals. Daarnaast ben je als programmamanager verantwoordelijk voor het programma "inrichting watersystemen". Je vertaalt de strategische doelstellingen en prestatie-indicatoren naar het uitvoeringsprogramma op tactisch niveau en je draagt verantwoording voor de inrichting van het uitvoeringsprogramma. Als lid van het managementteam adviseer je de directie en het waterschapsbestuur met betrekking tot visievorming, organisatiebrede strategische doelstellingen en uitgangspunten." Tenslotte draag je de visie en strategische doelstellingen van het waterschap uit bij externe stakeholders en geef je richting aan de afstemming en samenwerking met hen.

Profiel

* Academisch werk- en denkniveau;

* Stevige en overtuigende persoonlijkheid, daadkrachtig, integer en transparant;

* Coachend people manager pur sang die mensen weet te motiveren en te enthousiasmeren; sterk in verbindend leiderschap;

* Beproefde integrale managementervaring, naast procesmanagementervaring; ervaring met werken in organisaties in verandering;

* Goed ontwikkeld gevoel voor politieke verhoudingen;

* Affiniteit met het werkterrein, de producten en de doelgroepen van de organisatie;

* Vanuit een klantbenadering naar processen, projecten en diensten kunnen kijken;

* Sterk analytisch vermogen; in staat op hoofdlijnen te sturen zonder zelf van de inhoud te zijn.

Reageren

Helaas, de inschrijving is al gesloten

Terug