Terug

13-0063 - Domeinleider Financiƫn - VSNU (afgerond)

Locatie

's-Gravenhage

Inleiding

De VSNU (Vereniging van Universiteiten) wordt gevormd door de 14 research universiteiten in Nederland. De VSNU bundelt en behartigt de belangen van haar leden naar kabinet, politiek, overheid en maatschappelijke organisaties.

Daarnaast is de VSNU een werkgeversvereniging die overleg voert met overheid en werknemersorganisaties over de arbeidsvoorwaarden van de universitaire branche.

De 14 universiteiten bouwen voortdurend aan een gezamenlijke strategie, vertaald naar de domeinen onderwijs; onderzoek en valorisatie; personeelsbeleid; governance en accountability; financiën; internationaal.

Het bureau van de VSNU is een compacte organisatie van ca.35 gedreven professionals met een platte structuur en een informele cultuur. Ambitie, initiatief en collegialiteit zijn daarin vanzelfsprekend.

Functieomschrijving

U bent strategisch adviseur voor het Algemeen Bestuur, bestaande uit alle veertien voorzitters van de Nederlandse universiteiten.

De strategische agenda voor het hoger onderwijs verandert dezer jaren de verhouding publiek-privaat en de dynamiek van de financiering voor het hoger onderwijs.

Er is een sterke beweging om de financiën van de universiteiten te verbinden aan prestatieafspraken en verantwoordingssystemen, met gevolgen voor de financiering van de universiteiten.

Ook de internationale context wordt steeds relevanter voor de financieringsstructuur. In deze politiek-bestuurlijke internationale context bent u als domeinleider financiën verantwoordelijk voor het vernieuwen van deze strategische portefeuille en neemt u de regie van het proces van gedachten ontwikkeling tot en met besluitvorming.

U werkt nauw samen met bestuurders en specialisten bij de universiteiten. Als netwerker en generiek adviseur zet u zich in voor een landelijke samenwerking.

Voor domeinoverlappende vraagstukken werkt u vanzelfsprekend samen met collega-domeinleiders.

Zo draagt u bij aan de profilering van de VSNU als een moderne, alerte koepelorganisatie en een speler van formaat in het krachtenveld.

Profiel

De ideale kandidaat overtuigt op basis van presence en persoonlijkheid, als stevige en natuurlijke gesprekspartner van bestuurders; onderhandelingspartners en stakeholders. Heeft lef en denkt out of the box. Houdt de strategische thema’s goed op de agenda. Is volhardend; entameert en creëert draagvlak en houdt de regie. Houdt zich aan de gemaakte afspraken. Is in staat om problemen en uitdagingen integraal en proactief te benaderen op grond van in- en doorzicht op hoofdlijnen. Denkt in oplossingen. Maakt weerstand werkbaar. Prioriteert, structureert en ‘’laat het werken’’. Relativeert en heeft humor.

Vereiste kennis/capaciteiten

Meer

Uw CV met sollicitatiebrief kunt u vóór 2 januari 2014 toezenden aan Diemen & Van Gestel, t.a.v. drs Monique Brummans, via de solliciteer button hieronder.

Een volledig functieprofiel kunt u hieronder downloaden.

Reageren

Helaas, de inschrijving is al gesloten

Terug