Terug

18-0300 - Chief Data Officer Gemeente Den Haag (afgerond)

Verbindend - inspirerend - veranderkundig

Locatie

Den Haag

De Chief Data Officer (CDO) is een nieuwe functie binnen het CIO-office van de gemeente Den Haag. De CDO is het gemeentelijk boegbeeld, die data als belangrijke waarde van de gemeentelijke organisatie gaat positioneren, handen en voeten geeft en doorvertaalt naar concrete activiteiten en projecten.

 

De gemeente Den Haag heeft deze nieuwe CDO- functie in het leven geroepen om haar ambities en uitdagingen op het gebied van digitalisering kracht bij te zetten. De gemeentelijke dienstverlening wordt steeds digitaler door gebruik van innovatieve technieken. Het gebruik van apps, chatbots en algoritmes, die geautomatiseerd beslissingen nemen, is geen verre toekomst meer. In de stad voeren ketenpartners veel van de gemeentelijke taken uit waarvoor tijdige, accurate en veilige data-uitwisseling nodig is. In de stad ontstaan netwerken van sensoren die data generen: het vraagstuk van wie deze data zijn, ligt nog open. Cyber security en gegevensbescherming staan hoog op de agenda. Bij al deze ontwikkelingen wordt data hét middel om de dienstverlening aan burgers en bedrijven naar een hoger niveau te tillen en de maatschappelijke vraagstukken van de stad op te lossen.

 

De gemeente Den Haag zoekt een verbinder en inspirator die acteert met geduld en begrip en sensitiviteit voor stakeholders en met gevoel bij besluitvormingsprocessen en belangen. Iemand die weet hoe een grote organisatie in beweging is te zetten naar een meer datagedreven organisatie en weet hoe een strategie praktisch moet worden vertaald naar tactische en operationele activiteiten.

 

Specifieke functie eisen

De CDO is onderdeel van het CIO-Office in de Bestuursdienst (BSD). Deze afdeling staat onder leiding van de Chief Information Officer. De CDO geeft vorm aan de datamanagement-functie en acteert daarin als rechterhand van de CIO.

 

Voor meer informatie over deze functie zie: www.diemenenvangestel.nl/vacatures

 

Solliciteren

De Gemeente Den Haag laat zich in deze procedure ondersteunen door Diemen & Van Gestel. Uw CV, vergezeld van een motivatiebrief, kunt u via www.diemenenvangestel.nl/vacatures vóór 24 september toezenden aan drs. ing. Paul Fouarge, directeur. Voor eventuele vragen: 0346-354354.

Reageren

Helaas, de inschrijving is al gesloten

Terug