Terug

O1000030 - Algemeen Directeur - Elysee Dental (afgerond)

Locatie

Alphen aan den Rijn

Inleiding

Elysee Dental is marktleider in tandtechniek met vestigingen in diverse Europese landen met een aanzienlijk marktaandeel.

Het bedrijf, dat in 2001 werd opgericht, levert tandtechniek aan tandartsen en tandtechnische laboratoria in een viertal Europese landen (Nederland, België, Denemarken en Spanje).

Bij het bedrijf komen momenteel zo'n 500 werkstukken per dag binnen. Het merendeel van de frames, prothesen, kronen en bruggen wordt in het partner laboratorium in China vervaardigd. Dit, met 2500 medewerkers, grootste tandtechnische laboratorium ter wereld staat bekend om de hoge en consistente kwaliteit.

Elysee kan op deze wijze tegen gemiddeld 35% lagere tarieven haar producten en diensten leveren terwijl ook nog eens sprake is van een breder en dieper assortiment, meer service zoals digitale kleurmeting en permanente innovatie zoals patiënten informatie software.

Sinds 2001 heeft het bedrijf een ongekende groei doorgemaakt en er voor gezorgd dat er in de tandtechniek een andere wind is gaan waaien. Omdat het bedrijf zich op het scheidsvlak van zorg en industrie begeeft, vereist dat een zorgvuldige aanpak en oog voor het specifieke karakter van de zorg.

Bij Elysee Dental staat een aantal interessante strategische concepten in de steigers waarmee de positie van de onderneming verder kan worden versterkt en de kans op internationaal succes wordt vergroot.

De aandelen zijn in handen van de twee directeuren-oprichters, Synergia en de eigenaar van het laboratorium in China, Modern.

De organisatie is de afgelopen jaren gegroeid naar zo'n 100 medewerkers die werkzaam zijn in Alphen aan den Rijn en in een groeiend aantal satelliet laboratoria verspreid door Nederland.

Gelet op de groei- en ontwikkelambities, is het van eminent belang dat de dagelijkse aansturing van de organisatie in goede handen is. Daarom is besloten om de tweehoofdige directie te versterken met een algemeen directeur die met name verantwoordelijk zal zijn voor de dagelijkse algehele aansturing van de organisatie. Op deze wijze worden de twee huidige directeuren in de gelegenheid gesteld om het bedrijf verder uit te bouwen.

Functieomschrijving

- De algemeen directeur zich vooral richten op de interne aspecten van management en organisatie en de directeuren-oprichters richten zich vooral op verdere ontwikkeling en uitbouw van het bedrijf.

- Het verstevigen van de organisatie met de daarbij behorende structuur en cultuur die recht doen aan de nieuwe fase waarin Elysee Dental gaat komen, is de belangrijkste opdracht van de algemeen directeur.

Profiel

- Academisch werk- en denkniveau; bedrijfs- en/of organisatiekundig, met affiniteit voor bedrijfsvoering en het halen van resultaten;

- Beproefde (internationale) managementervaring inclusief ervaring met implementatie; daarin leidend kunnen zijn en een voorbeeldrol kunnen vervullen;

- Ervaring als eindverantwoordelijke over een organisatie of een deel daarvan;

- Functionele ervaring in logistiek en bedrijfsprocessen;

- Kennis van moderne management theorieën ten behoeve van verbetering van systemen en bedrijfsprocessen;

- Ervaring met acquisities en integratie van overnames is een pre.

Gelet op de huidige samenstelling van het directieteam geniet een vrouw de voorkeur.

Reageren

Helaas, de inschrijving is al gesloten

Terug