Terug

O1200019 - Directeur - Regionaal Instituut voor Cultuur- en Kunsteducatie (afgerond)

Locatie

Weert

Inleiding

Het Regionaal Instituut voor Cultuur- en Kunsteducatie (RICK), gevestigd in het stadshart van Weert, staat voor bevlogen kunstonderwijs aan mensen. Belangrijke meerwaarde van RICK is de veelheid aan disciplines die elkaar versterken, muziek, dans, theater, taal, beeldend, audiovisueel. RICK zoekt daarbij verbinding met de amateurkunst en is actief in het onderwijs. De reputatie van het instituut is op vakinhoudelijk vlak zondermeer goed te noemen. Ook voor toptalent is veel oog waardoor RICK zorgt voor de succesvolle voorbereiding van menig toekomstig cultuurprofessional.

RICK beschouwt goed kunstonderwijs als een krachtig wapen tegen maatschappelijke vervlakking, als instrument voor de ontwikkeling van de menselijke geest en de sociale cohesie in de lokale gemeenschap, als bruggenbouwer tussen culturen en als aanjager van de lokale economie.

Functieomschrijving

RICK heeft de afgelopen periode belangrijke stappen gezet om de organisatie qua omvang en structuur klaar te maken voor de komende periode. Enerzijds heeft dit veel inspanning gevergd van eenieder, anderzijds heeft het nieuwe energie vrijgemaakt om samen tot nieuwe prestaties te komen.

Bevlogenheid en professionaliteit beschouwt iedere medewerker van RICK als kerncompetenties.

Ondernemerschap is hieraan toegevoegd, waarbij de realiteit is dat deze competentie nog onderontwikkeld is. Recent is een innovatietraject uitgevoerd waaruit nieuwe initiatieven zijn voorbereid om met nieuwe producten en diensten aan de slag te gaan.

Van u wordt verwacht dat u dit proces verder brengt, samen met alle betrokkenen. U heeft een belangrijke externe focus. U onderhoudt relaties met gemeenten en andere subsidiegevers en met diverse al dan niet culturele samenwerkingspartners. Daarnaast bouwt u het netwerk van RICK uit: nieuwe geldschieters, nieuwe doelgroepen en nieuwe partners.

U bent tegelijkertijd gericht op een verdere professionalisering van de organisatie. U toont hierbij daadkracht en transparantie. U heeft een coachende managementstijl, gericht op het herkennen en benutten van de kwaliteiten van medewerkers in de organisatie.

Profiel

U beschikt over de volgende eigenschappen/competenties

Reageren

Helaas, de inschrijving is al gesloten

Terug