Print

18-2230 - Hoofd Financiën & Vastgoed (interim) - Onderwijsorganisatie

Kwartiermaker voor deze functie

Locatie

MIDDEN VAN HET LAND

Voor een onderwijsorganisatie in het midden van het land zoekt K+V een interim Hoofd Financiën & Vastgoed. Kwartiermaker voor deze functie.

Organisatie

De stichting heeft meer dan 40 scholen, confessioneel en interconfessioneel, van speciaal basisonderwijs tot voortgezet onderwijs. Er is een tweehoofdig College van Bestuur welke leidinggeeft aan de schoolleiders. De schoolleiders zijn verantwoordelijk voor het onderwijs, het personeelsbeleid, het financiële beheer, de bedrijfsvoering en de kwali­teitszorg van de school.

Het College van Bestuur en de scholen worden ondersteund door het Bestuursbureau. Het bureau voert taken uit op het gebied van huisvesting, financiën, salaris­administratie, personeel en organisatie, kwali­teits­zorg, ICT-ondersteuning, inkoop en facilitaire dienstverlening.

Het Bestuursbureau is beheersmatig op orde en heeft de ambitie geformuleerd om door middel van hoogwaardige service en advies optimaal ondersteuning te bieden aan het CvB en de scholen.

Belangrijke thema’s bij deze ontwikkeling zijn: klantgerichte cultuur, adviesvaardigheden en model van dienstverlening. De beoogde veranderingen hebben tevens gevolgen voor de organisatiestructuur.

De afdeling Financiën en Control (F&C) bestaat nu uit een team Control en een team Financiën. Het team Financiën bestaat uit een onderdeel financiële administratie en financiële informatievoorziening.

De manager van de afdeling heeft twee rollen: afdelingsmanager F&C binnen het bureau en controller onder de leiding van het CvB. Het CvB ziet de rol van controller als een staffunctie bij het CvB en niet langer als een functie die is vermengd met een rol als afdelingsmanager. Dit betekent dat de controller zowel functioneel als fysiek dichterbij het CvB wordt geplaatst. Verder worden onderdelen van de afdeling Facility & Huisvesting die niet direct bijdragen aan het omvangrijke huisvestingsprogramma ondergebracht bij Financiën (i.c. de centrale inkoop en administratieve functies).

Binnen het Bestuursbureau wordt een nieuw Hoofd Financiën & Vastgoed aangesteld, voorafgegaan door een interim-periode met een kwartiermaker op deze functie.

De opdracht is als volgt

Profiel

Wij zoeken een ervaren financieel leidinggevende, zowel als het gaat om de benodigde parate kennis van de financiële kenmerken van de PO/VO-sector als om het aansturen van teams. Gelet op de ambitie van de organisatie wordt aanvullende ervaring in het hoger onderwijs als een pre gezien.

De kandidaat van keuze heeft daarnaast ruime ervaring in veranderingsprocessen en kan, door middel van concrete resultaten, aantonen goed te renderen in de gevraagde rol van kwartiermaker. Je bent zowel sterk in het aansturen van operationele processen als in het opschakelen naar een hoger abstractieniveau.

Je hebt een HBO+ werk- en denkniveau. Je bent op basis van aantoonbare leiderschapskwaliteiten in staat om met een nuchtere, vasthoudende maar ook aanspreekbare stijl in goede verbinding te staan met de organisatie. Je bezit overtuigingskracht, uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden en sturend vermogen. 

De opdracht start na de zomervakantie voor de duur van vier tot zes maanden.

Reageren

Indien je geïnteresseerd én aantoonbaar gekwalificeerd bent voor bovengenoemde functie verzoeken wij je zo spoedig mogelijk en uiterlijk vrijdag 10 augustus te reageren door onderaan op ‘Klik hier om te reageren' te klikken, met toezending van je cv. Deze opdracht is in behandeling bij Emile Douma (06-1045 2989).

In de week van 13 augustus vindt een oriënterend gesprek plaats bij K+V. De gesprekken bij de opdrachtgever staan gepland in de week van 20 augustus aanstaande.

Aan kandidaten die worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Reageren

Helaas, u kunt niet meer reageren

Powered by ez2xs