21-0111 - Manager Stadsruimte

Locatie

Almere

 

In de verkennende gesprekken die ik voerde om een goed beeld te krijgen van de omgeving waarin de nieuwe manager komt te werken, kwam het iedere keer terug.

 

Verras ons! We hebben hier collega’s met de meest uiteenlopende achtergronden. Mét en zonder ervaring op het vakgebied. Belangrijker vinden we affiniteit met wat je doet en belangstelling voor mensen. En interesse in resultaat hebben we natuurlijk ook. Als je weet wat je doet en vooral waarom is dat resultaat een logisch gevolg.

 

Steeds weer als ik zoek naar kandidaten voor posities bij de gemeente Almere hoor ik “ik wil Almere wel héél erg graag op mijn cv”. Op mijn vraag waarom kreeg ik te horen dat dat geen vraag moest zijn. Iedereen zou Almere op zijn cv moeten willen hebben. Dat is immers de plek waar het ongewone gebeurt in Nederland. Waar er een nog gezonde pioniersgeest heerst. Waar de verbeelding vaak nog aan de macht is en waar dromen en initiatieven altijd tot actie en resultaat leiden.

 

In deze opdracht zijn de opgaven van de manager en de afdeling divers en zonder uitzondering fors en complex. Of ook jij dus in Almere zou moeten willen werken is de vraag.  Een beetje durf en lef moet je wel hebben. Dus “if you can stand the heat, please come into our kitchen”. Wij zoeken voor Almere namelijk een nieuwe

 

Manager Stadsruimte

 

Gemeente Almere zoekt een manager Stadsruimte die de komende jaren als boegbeeld fungeert voor onze energieke, hardwerkende collega’s. Iemand die de ingezette ontwikkeling naar een verdere professionalisering van beheer kracht bij zet. Die koers houdt in een periode waarin de budgetten onder druk staan en de beheeropgaven voor de stad groot zijn.

 

Stadsruimte heeft een aantal jaren terug een ontwikkeling ingezet naar een professionele beheerorganisatie die zich bewust is van de rol die ze speelt in de grote opgaven van deze tijd. Of het nu gaat om klimaatadaptie, energietransitie, inclusie of een versnelling van de woningbouwproductie, de openbare ruimte is hierbij cruciaal.

 

De afdeling heeft de voorbije jaren heel gericht gewerkt aan het inzicht en het vermogen om daarin een zelfbewuste rol te spelen. Er is werk gemaakt van

 

De komende jaren moet deze ontwikkeling verder versterkt worden. Men wil met vakmatige expertise en kennis van de stadsdelen een bijdrage leveren aan een kwalitatief goed functionerende openbare ruimte. Onmiskenbaar nodig is dat de stad, het bestuur en de organisatie daarvan een gedeeld beeld hebben. Om daar te komen worden belangrijke stappen gezet in het inzichtelijk en transparant maken van de beheeropgave en de groeiopgave in Almere de komende jaren.

 

Het woonplezier van de Almeerse inwoners wordt bepaald door de kwaliteit van onze openbare ruimte. Jij maakt samen met jouw afdeling hierin het verschil en draagt eraan bij dat mensen in Almere blijven en komen wonen.

 

Wie ben je en wat ga je doen

De nieuwe manager werkt samen met de teammanagers en de programmamanagers de komende jaren aan de verdere groei en ontwikkeling van de afdeling en het vasthouden van de ingezette koers. Verbindt de afdeling en het vak van beheer aan de veelomvattende opgaven van een moderne stad nu en in de toekomst.

 

Mensen spreken over jou als iemand

 

Alsof dat nog niet genoeg is wordt over de drie volgende rollen als onontbeerlijk gesproken

 

En eerder heb je

 

Wij staan zeker ook open voor zeer talentvolle high potentials die kunnen aantonen in korte tijd succesvol managementstappen te hebben gezet en die klaar zijn voor een rol van deze omvang.

 

Wat doet Almere voor jou

De lat ligt hoog, erg hoog. Almere weet dat en zij belonen je inzet. In de eerste plaats met een inspirerende werkomgeving en een baan met impact. Als manager Stadsruimte bij gemeente Almere waarderen we dat in de vorm van een

 

Bovenstaande arbeidsvoorwaarden horen bij een werkweek van 36 uur. Uitgebreide informatie over de arbeidsvoorwaarden vind je op onze website.

 

Deze vacature is in behandeling bij MetFred bv, een onafhankelijk searchbureau. U kunt reageren op deze vacature via www.metfred.nl.

 

Ook is informatie beschikbaar via freddoeleman@metfred.nl, of via 06-51267613. U kunt vragen naar Fred Doeleman.

 

 

Reageren

Helaas, u kunt niet meer reageren

Terug